Tumult runt katten Jimmy i veckan

De senaste dagarna har varit ganska tumultartade. Det är inte alltid en dans på rosor att vara kattuppfödare, och det känner man av då och då. Bengalen Jimmy, 3 år, har alltid varit en riktig buse. Han sitter nästan aldrig still när han är vaken utan ska alltid ha något eller någon att leka med. Ofta attackerar han något föremål tillhörande människor här hemma och bestämmer sig för att “döda” det. Det kan vara en strumpa, husgeråd eller någon av barnens leksaker.

Husse i huset älsk
ar nötter. Inte små, skalade jordnötter utan sådana som vackert ligger i en skål med en nötknäppare och som man själv får knäppa när man är sugen. De ligger nästan alltid framme eftersom det var länge sedan barnen var i krypåldern, och vem hade tänkt att de skulle kunna bli en dödsfälla!

kot_bengalski4När familjen satt samlad idag och tittade på TV, det var Talang som alla tycker är kul att följa, så börjar Jimmy leka med något som han tycker är väldigt kul. Han springer och puffar med tassen, och tycks aldrig bli trött. Efter ett tag så stannar han dock till, och börjar efter ett tag bete sig lite märkligt. Han sträcker på halsen och ser ut att kämpa med att svälja ner något. Familjen blir orolig, och misstänker att det måste vara något som har fastnat, ett föremål av något slag. Just då tänkte ingen på nötterna. Alla går senare och lägger sig eftersom Jimmy efter ett tag verkar normal igen och alla tänker att han kanske svalde en bit kattmat på ett konstigt sätt.

På morgonen vägrar Jimmy äta, och dricker bara små klunkar vatten. Det blir då en färd till djursjukhuset där det börjar misstänkas att Jimmy har ett främmande föremål i tarmen som måste ut. Det bekräftades på röntgen, och något senare kunde en hel hasselnöt opereras ut från tunntarmen. Jimmy mår nu bra, och tack vare försäkringen så blev det hela inte heller så dyrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *