Patricia och Ludmila har kommit till världen

Igår föddes de äntligen, Patricia och Ludmila, efter ett år av väntan. Mamma Jelena har haft besök av både Dimitir och Boris från min kattuppfödarkollega i Alingsås som också föder upp denna ras men det var först med besöket från Piotr som det uppstod kemi. Men det tog ett tag innan det uppstod kemi även mellan Jelena och Piotr. Precis som med Dimitir och Boris tog det ett tag innan Jelena ens ville närma sig Piotr och hon fräste och jamade högljutt och var till och med riktigt jobbig, något som är ovanligt för Jelena. Jelena är annars lugnet själv och en av mina favoriter, om man får säga så. Hon har ändå varit med mig i 6 år och det är inte utan att man känner lite extra för de som har varit med ett längre tag.

Rasen som jag talar om är 8025156994_0014651bf0_bRussian Blue, vilket är anledningen till att jag har namngivit dem med ryska namn. Egentligen heter Dimitir, Boris och Piotr något helt annat, men eftersom vi mest har pratat utifrånderas beteckningar för att hålla reda på dem så har jag inte bemödat mig om att fråga. Russian Blue-katter är lekfulla och sociala och eleganta i utseende och rörelse. I Sverige finns idag över 90 registrerade katter och det är således ingen jättevanlig ras. De är också ganska värdefulla, så hemma har jag ett Verisure villalarm för att skydda mot inbrott. Rasen kom till England från skepp lastade med timmer från norra Ryssland, därav namnet.

Födseln gick utan problem och mamma Jelena tog hand om sina ungar på direkten. Ett par mycket söta kattungar givetvis med en silkeslen och silverskimrade päls precis som modern, fast inte alls så muskulös och långsträckt som en vuxen individ och inte de mandelformade, gröna ögon och inte fullt så spetsiga öron som man kan vänta sig att de kommer att ha senare. Svansarna är inte heller så långa nu, i proportion till kroppen, som de blir senare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *