Kattköp som gick mindre bra

Som uppfödare är det viktigt att inte bara vilja sälja sina kattungar, utan att verkligen ta reda på att de kommer till ett bra hem. Bara för att man inte längre har ansvar för att katterna har det bra så känns det viktigt att veta att de har det bra. Ofta så får man en bra uppfattning om en familj eller person som tittar på kattungen verkligen är seriös och vet vad man ger sig in på när man skaffar katt, men ibland så blir det ändå fel.

En av kattungarna från förra kullen, en liten bengal som fick namnet Ove, hämtades för några veckor kittens-1824367_960_720sedan av en barnfamilj. Familjen var väldigt trevlig och harmonisk och det kändes väldigt bra när de kom och hämtade den tre månader gamla kattungen Ove. Ett par veckor senare hörde de av sig igen och bad uppfödaren att akut ta tillbaka katten igen, eftersom det minsta barnet hade utvecklat en väldigt allvarlig allergi och astma av katten. Det var så pass akut att de var tvungna att göra sig av med kattungen så snart som möjligt. Ove fick
senare ett nytt hem hos ett par som säkerligen inte har några allergier och de verkar trivas med varandra. Det är alltså en god idé att verkligen kolla så gott man kan att ingen i familjen är allergisk.

För några år sedan flyttade en liten kattunge vid namn Alma hem till en annan barnfamilj. Det var när uppfödaren var relativt ny på området och inte kunde screena köparna lika väl. Ett par veckor senare hörde uppfödaren av sig till familjen för att fråga hur det gick. Inte alls särskilt bra, svarade mamman. Alma hade kissat på den fina mattan i vardagsrummet flera gånger, och klöste sönder dyra gardiner i hemmet. Barnen hade också blivit rivna av katten, antagligen för att föräldrarna inte lärt dem att behandla kattungen med respekt. De hade alltså gjort sig av med katten några dagar tidigare och verkade inte ha räknat med hur det är att skaffa katt. Screena alltså köpare noga för att undvika dessa situationer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *