Funderar du på att bli med katt?

På denna hemsida kommer det listas mängder med information om katter, kattuppfödning och allt du kan behöva veta om du går i tankar att bli med katt.

Oavsett om du har eller har haft katt tidigare så finns det alltid mer att lära sig. Speciellt om man går i tankar om att bli uppfödare av kattungar.

Nedan följer några riktlinjer för vad man bör tänka på. I nästkommande delar kommer allt att gås igenom mer detaljerat.

Avelskatt

Det är ytterst viktigt att se till att den avelshona eller hane som man skaffar inte har några defekter så som navelbråck, skelögdhet eller färgfel.

Eftersom att man alltid ska sträva efter att förstärka den rasen man vill avla vidare på så är det väldigt viktigt att undvika defekterna. Struntar man i det så kan det innebära att man hämmar hela rasen.

Klubbar och Föreningar

För att få registrera en kull med kattungar så måste du vara med i en klubb eller förening. Det finns många tillvägagångssätt för att gå med i dessa föreningar och det kommer finns komplett information om det här nedan.

Sverak – Sveriges Kattklubbars Riksförening

Detta är en ideell organisation som finns till för att skydda alla Sveriges katter och se till så att allt går rätt till vid avling. Här kan du få all möjlig information när det kommer till uppfödning och generella lagar och riktlinjer.

Kostnader och Försäkringar

Det kostar för att registrera kattungar hos Sverak. Försäkringar finns också som hjälper dig vid alla former av komplikationer som kan uppstå. Mer om detta kan du läsa om längre ner.

Så som du ser kan det finnas en del att tänka på, och detta är endast ett axplock av det viktigaste. Var helt säker på att det är något du verkligen vill göra innan du går vidare.