En kofta till min Donna

Senaste veckan har min mormor jobbat febrilt med att färdigställa en kofta till en av mina nya katter, en katt av rasen Don Sphynx, som jag valt att kalla Donna. Till Don, som jag har tagit hand om sedan 3 månader tillbaka, köpte jag en kofta från en butik på nätet, men när jag berättade för mormor vad den kostade så gick hon och hämtade virkningsnålarna på direkten. Nu är koftan klar och Donna är så söt i sin nya kofta.

Don och Donna ärDon_sphynx mycket hungriga av sig, så det finns alltid mat framställd till dem. Det är ju så med de flesta nakenkatter, alltså katter utan päls, att de har en mycket hög ämnesomsättning och det krävs mycket energi för att hålla kroppsvärmen, precis som för människor. Med tanke på hur aktiva Don och Donna är så är det inte konstigt att de behöver äta.

Det var ett par år sedan jag hade nakenkatt, men nu när en person hörde av sig och behövde någon som kunde ta hand om denna katt kom jag ihåg att en uppfödare hade en katt som hon gärna sålde eftersom hon hade dragit ner på verksamheten. De är ju hemskt mysiga och gillar att vara nära och sover med mig i sängen. För att inte pälsen ska bli fet och kladdig badar jag dem varannan dag.

Personligen tog det ett tag innan jag uppfattade dem som vackra, men när jag lärt känna dem så förstår jag inte alls hur jag kunde tycka att de var allt annat än underbara. Det som är bra med Don Sphynx är förstås att många kattallergiker tål dem. Men det är inte helt säkert, för man kan vara allergisk mot flera saker hos katten: pälsen, pälsoljan, kvalster eller saliv. Om du är allergisk bör du därför träffa katten du vill köpa och gärna leva med den under några dagar, för att se att det verkligen fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *